(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Statistics

0Best Friend(s)
No content yet
0Check-in(s)
No content yet
0Profile Dynamics
No content yet

Football Association of Kedah official_kedahfa official_kedahfa Posts

official_kedahfa. PROGRAM CSR KFA BERSAMA LUNA LIGHTS WONDERLAND

Jemputan untuk semua p

PROGRAM CSR KFA BERSAMA LUNA LIGHTS WONDERLAND Jemputan untuk semua penyokong bersama-sama hadir di Majlis Pembukaan dan Perasmian Luna Lights Wonderland di Taman Tasik Darulaman, Jitra jam 8:15 malam, Ahad, 15 Disember. Festival ini berlangsung dari 12 Disember hingga 1 Januari 2020 dan anda boleh turut bergambar bersama maskot Luna sambil menderma ke badan kebajikan. Ayuh, bersama-sama nikmati suasana festival lampu yang menarik dipamerkan. Jumpa anda di sana! Info lanjut: Facebook City Of Lights Carnival

Share 2057 10
official_kedahfa. #welcomeazri @azrighani22

Pemain muda berbakat dan pemain bawah 19 ta

#welcomeazri @azrighani22 Pemain muda berbakat dan pemain bawah 19 tahun kebangsaan kini hijaukuning!

Share 5356 28
official_kedahfa. #welcomeamin @aminnazari

Puzzle terakhir pemain import pasukan Liga S

#welcomeamin @aminnazari Puzzle terakhir pemain import pasukan Liga Super Kedah, Amin Adam Lazarte Nazari!

Share 9982 315
official_kedahfa. Aksi perlawanan dalaman antara pemain mengakhiri latihan minggu kedua

Aksi perlawanan dalaman antara pemain mengakhiri latihan minggu kedua pra-musim 2020. Momentum persiapan semakin meningkat, pemain terus menunjukkan kesungguhan menjelang aksi kompetitif 21 Januari nanti.

Share 5710 6
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
official_kedahfa. Minggu kedua pra-musim, prestasi pemain semakin meningkat melalui kesu

Minggu kedua pra-musim, prestasi pemain semakin meningkat melalui kesungguhan melalui latihan dirancang oleh barisan kejurulatihan pasukan Kedah. All is well!

Share 5747 19
official_kedahfa. It's YOGA time 🧘🏼‍♂🎧🎶🧘🏾‍♂ Satu sesi Senaman Yoga selama 1 jam ya

It's YOGA time 🧘🏼‍♂🎧🎶🧘🏾‍♂ Satu sesi Senaman Yoga selama 1 jam yang dikendalikan oleh jurulatih jemputan, Yong & Mark buat para pemain dalam sesi 'recovery' di Taman Rekreasi Peremba, pagi tadi. Antara tujuan senaman Yoga ialah dapat mengurangkan tekanan dan memperbaiki 'mood' serta membantu menyelaraskan pernafasan dan tekanan darah. Selain itu, ia dapat mengurangkan tahap kecederaan. #preseason2020 #yogatime #kedahfa

Share 6965 14
official_kedahfa. Ketua Jurulatih, Aidil Sharin mula mengatur beberapa corak latihan bua

Ketua Jurulatih, Aidil Sharin mula mengatur beberapa corak latihan buat keserasian para pemain pada sesi latihan sebelah petang di Stadium Sultan Abdul Halim.

Share 7114 22
official_kedahfa. PUSINGAN KEDUA KELAYAKAN LIGA JUARA-JUARA AFC 2020

Anda bersedia 21 J

PUSINGAN KEDUA KELAYAKAN LIGA JUARA-JUARA AFC 2020 Anda bersedia 21 Januari nanti?

Share 4019 21
official_kedahfa. PUSINGAN KEDUA KELAYAKAN LIGA JUARA-JUARA AFC 2020.

Are you ready?

PUSINGAN KEDUA KELAYAKAN LIGA JUARA-JUARA AFC 2020. Are you ready?

Share 4569 60
official_kedahfa. Sesi latihan untuk meningkatkan kekuatan otot di FMF Gym & Fitness di

Sesi latihan untuk meningkatkan kekuatan otot di FMF Gym & Fitness di sebelah pagi.

Share 9171 26
official_kedahfa. Berikut adalah koleksi gambar yang sempat dirakam ketika sesi latihan

Berikut adalah koleksi gambar yang sempat dirakam ketika sesi latihan di Stadium Sultan Abdul Halim, petang tadi.

Share 6168 11
official_kedahfa. 'Geng' Penjaga Gol ⚽🙌🏻🥅 pada sesi latihan di Stadium Sultan Abdul H

'Geng' Penjaga Gol ⚽🙌🏻🥅 pada sesi latihan di Stadium Sultan Abdul Halim petang tadi.

Share 6099 16
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
official_kedahfa. Beast mode on! Second week pre-season 2020!

Beast mode on! Second week pre-season 2020!

Share 6932 19
official_kedahfa. Irfan in the house, welcome to Darul Aman!

Irfan in the house, welcome to Darul Aman!

Share 12003 67
official_kedahfa. 💦💦 Recovery time!

Sesi latihan pagi ini dan terakhir bagi minggu pe

💦💦 Recovery time! Sesi latihan pagi ini dan terakhir bagi minggu pertama pra-musim 2020 dan akan kembali memulakan sesi minggu kedua Isnin petang.

Share 6007 11
official_kedahfa. SESI LATIHAN DI GELANGGANG FUTSAL TINGKATKAN KESUNGGUHAN PEMAIN

Sesi

SESI LATIHAN DI GELANGGANG FUTSAL TINGKATKAN KESUNGGUHAN PEMAIN Sesi latihan hari kelima pra-musim hari ini diadakan di gelanggang futsal. Selain dari momentum kecergasan semakin meningkat, pemain mula mempamerkan kesungguhan dan mengasah kemahiran melalui perlawanan dalam gelanggang yang lebih kecil.

Share 6431 21
official_kedahfa. KFA JALIN KERJASAMA DENGAN JABATAN PENDIDIKAN NEGERI KEDAH BENTUK PASU

KFA JALIN KERJASAMA DENGAN JABATAN PENDIDIKAN NEGERI KEDAH BENTUK PASUKAN LANG MUDA BAWAH 14 DAN 17 TAHUN SERTAI LIGA KPM MUSIM 2020. KFA terus komited dalam melahirkan 'ubi muda' setelah satu Memorandum Persefahaman (MoU) telah ditandatangani antara Persatuan Bolasepak Kedah dan Jabatan Pendidikan Negeri Kedah diadakan sejurus selepas tamat sidang Kongres Tahunan KFA Kali ke-44. KFA diwakili Naib Presiden 1, En. Anas Hafiz Mustaffa manakala JPN Kedah diwakili oleh Pengarah Pendidikan, Cikgu Abd Aziz Selaiman sambil disaksikan oleh YAB Dato' Seri Presiden KFA. Dalam perjanjian tersebut, Program Pembangunan Bolasepak Lang Muda Bawah 14 dan Bawah 17 akan diwujudkan. KFA akan bekerjasama dengan Jabatan Pelajaran Negeri Kedah dengan status Sekolah Menengah Kebangsaan Mergong, Alor Setar sebagai hub kepada program ini. Dengan kerjasama itu, pasukan Lang Muda Bawah 14 dan Bawah 17 akan turut bersaing dalam Liga Kementerian Pelajaran Malaysia musim 2020. Seorang Pengarah Pembangunan Belia (Youth Development Director) akan dilantik bagi mengetuai program KFA ini. Liga KPM dijangka bermula Mac 2020. Semoga Kedah terus menjadi 'kilang' pengeluaran pemain muda berkualiti demi mengharumkan nama negeri.

Share 2090 3
official_kedahfa. KEDAH FA DAN MAJLIS BANDARAYA ALOR SETAR BEKERJASAMA DALAM MEMBENTUK P

KEDAH FA DAN MAJLIS BANDARAYA ALOR SETAR BEKERJASAMA DALAM MEMBENTUK PASUKAN FUTSAL LELAKI BAGI SAINGAN LIGA FUTSAL PREMIER MALAYSIA MUSIM 2020. Satu lagi usaha Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) dalam meletakkan pasukan futsal lelaki sebagai pencabar utama pada edisi kejohanan akan datang setelah menyerahkan tawaran kerjasama kepada Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) dalam memantapkan pasukan futsal lelaki Kedah. Tawaran kerjasama tersebut telah diserahkan oleh YAB Dato' Seri Utama Haji Mukhriz Tun Mahathir, Presiden KFA kepada Datuk Bandar MBAS, Yang Berbahagia Dato' Haji Mohd Zohdi Haji Saad selepas tamat sidang Kongres Tahunan KFA kali ke-44. Untuk musim 2020, Pasukan Futsal Lelaki Kedah akan akan menyertai liga yang dianjurkan oleh FAM bagi mengharungi saingan Liga Futsal Premier Malaysia (MPFL). Musim lepas, pasukan futsal lelaki Kedah mengakhiri saingan di kedudukan tangga ke-6. Pulun Kedah Pulun!

Share 2400 2
official_kedahfa. KFA GUNA SALURAN BETUL DAN TIDAK PUTUS ASA CARI KEBENARAN DALAM KES PE

KFA GUNA SALURAN BETUL DAN TIDAK PUTUS ASA CARI KEBENARAN DALAM KES PERPINDAHAN AKHYAR RASHID Persatuan Bolasepak Kedah Darul Aman (KFA) masih meneruskan usaha mencari kebenaran di dalam kes perpindahan pemain, Akhyar Rashid ke Johor Darul Takzim FC (JDT FC). Setelah kes di peringkat awal iaitu peringkat Jawatankuasa Status Pemain dan peringkat Rayuan di tolak FAM, kes ini dirujuk pula ke Pusat Timbang Tara Antarabangsa Asia (AIAC) di Kuala Lumpur dan keputusannya akan kita ketahui selewat-lewatnya Januari ini. Untuk kes tuntutan KFA terhadap JDT FC pula, ianya seolah-olah tidak menemui langkah positif kerana hingga kini ia masih belum memasuki fasa rayuan. KFA mengharapkan FAM akan bertindak telus dalam menyelesaikan isu ini dengan segera. Untuk makluman juga, sumbangan yang telah dikumpul dari orang ramai tahun lepas bagi Tabung CAS-KFA yang berjumlah RM50,000 dahulu telahpun habis digunakan untuk menampung kos guaman untuk dua kes di atas dan jumlah tersebut masih tidak mencukupi, malah KFA menanggung segala kos tambahan bagi mencapai hasrat untuk menegakkan keadilan dalam kes ini.

Share 4005 49
official_kedahfa. KFA DAN SPRM MENANDATANGANI MoU PROSEDUR OPERASI STANDARD

Sebelum ber

KFA DAN SPRM MENANDATANGANI MoU PROSEDUR OPERASI STANDARD Sebelum bermula Kongres Tahunan KFA Kali Ke-44, telah berlangsung satu sesi menandatangani MoU antara KFA dan SPRM. Menteri Besar Kedah merangkap Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) menandatangani MoU bersama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang diwakili oleh Pengarah SPRM Kedah, Datuk Shaharom Nizam Abd Manap. Turut hadir Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan, Pelancongan, Seni dan Budaya dan Pembangunan Keusahawanan negeri merangkap Setiausaha Kehormat KFA, YB Mohd Asmirul Anuar Aris dan Pesuruhjaya SPRM yang turut menyaksikan sesi tersebut iaitu Yang Berbahagia Puan Latheefa Koya serta delegasi SPRM Pusat dan pegawai SPRM peringkat negeri. MoU ini adalah langkah awal bagi memastikan setiap urusan melibatkan KFA akan mengikut prosedur operasi standard oleh SPRM bagi memastikan setiap urusan yang dijalankan adalah telus. Sebelum ini KFA pernah bekerjasama dengan SPRM dalam kempen Ikrar Bebas Rasuah dan SPRM Kedah turut dilantik menganggotai Jawatankuasa Integriti KFA. Dalam pada masa yang sama Kerajaan Negeri Kedah turut menyatakan komitmen dalam menempatkan Pegawai SPRM dalam pentadbiran negeri bagi memastikan integriti negeri ditahap tertinggi.

Share 3489 10
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
official_kedahfa. Happy Birthday FR29!

Seluruh warga KFA mengucapkan Selamat Menyambut

Happy Birthday FR29! Seluruh warga KFA mengucapkan Selamat Menyambut Hari Ulangtahun Kelahiran. Semoga terus menyinar bersama Hijau Kuning! Berikan ucapan anda buat Farhan di ruang komen.. #birthdayboy #kedahfa

Share 7347 73
official_kedahfa. MAJLIS MENANDATANGANI KONTRAK PEMAIN PASUKAN LIGA SUPER KEDAH MUSIM 20

MAJLIS MENANDATANGANI KONTRAK PEMAIN PASUKAN LIGA SUPER KEDAH MUSIM 2020 8 pemain baharu skuad Helang Merah telah memeterai perjanjian dalam satu Majlis Menandatangani Kontrak yang berlangsung di Wisma Darul Aman, sebentar tadi. Majlis tersebut telah disaksikan oleh Presiden KFA, YAB Dato' Seri Utama Hj. Mukhriz Tun Mahathir, Setiausaha Kehormat YB Asmirul Anuar Aris serta barisan pengurusan tertinggi dan Exco KFA. 2 pemain muda dari skuad Piala Presiden, 2 pemain import sensasi dan 4 pemain lain kini sah menjadi milik skuad kendalian Aidil Shahrin untuk bersama mengharungi cabaran musim 2020. Aloq Staq, kami maiiii..!! Pulun Kedah Pulun!

Share 7588 52
official_kedahfa. Sesi latihan pagi ini tertumpu pada latihan beban (weight training) ya

Sesi latihan pagi ini tertumpu pada latihan beban (weight training) yang dikendalikan oleh Jurulatih Kecergasan, Azmi Ibrahim. THE BEGINING IS ALWAYS THE HARDEST! #pramusim2020 #kedahfa

Share 7218 22
official_kedahfa. Day 1, Pra-Musim 2020

Day 1, Pra-Musim 2020

Share 6703 35